Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

«Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room» Ανοιχτή δράση για τη Διατροφή και Πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη

Το Τμήμα Διαιτολογίας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη» συνδιοργανώνουν ανοιχτή δράση για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, μέσα από το παιχνίδι  «Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room», το οποίο θα στηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Το Escape Room  έχει στόχο την ενημέρωση των νέων με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο όσον αφορά τις αρχές της σωστής Διατροφής για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο, μπαίνοντας σε ομάδες των 3 ατόμων στο «Δωμάτιο Απόδρασης» και λύνοντας γρίφους. Μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, καλούνται να βρουν και να αποφύγουν τις λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις και τελικά να αποτρέψουν την εμφάνιση του Διαβήτη. Η διαφορετική και πρωτότυπη αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 15:30-19:00 στο αμφιθέατρο Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι (Σωρού 74). Με τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, τα άτομα αναπτύσσουν τη συνεργασία, την παρατηρητικότητα, τη δημιουργική σκέψη και τη συνδυαστική λογική. Μην το χάσετε!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το 10ο Συνέδριο Σκελετικής Υγείας, στο οποίο συμμετείχε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με τα Τμήματα Ψυχολογίας και Διαιτολογίας.