Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη καθηγητών και φοιτητών Ποδιατρικής από το Queen Margaret University στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

podiatriki news
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχτηκε θερμά ομάδα καθηγητών και φοιτητών από το Τμήμα Ποδιατρικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Queen Margaret σε συνεργασία με το οποίο προσφέρει το πρώτο και μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Ποδιατρικής στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης, οι φοιτητές του Τμήματος Ποδιατρικής είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους φοιτητές του QMU του αντίστοιχου προγράμματος σπουδών. Πιο αναλυτικά, τους δόθηκε η δυνατότητα να αξιολογήσουν και αντιμετωπίσουν πραγματικά περιστατικά στην Εκπαιδευτική Κλινική Ποδιατρική του Κολλεγίου.
Επιπλέον, ο υπεύθυνος του προγράμματος σπουδών Ποδιατρικής του Κολλεγίου και προϊστάμενος στο Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ, κ. Γιώργος Γκρίμας οργάνωσε επίσκεψη στο Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ. Οι καλεσμένοι φοιτητές και καθηγητές του QMU ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα της ΕΛΕΠΑΠ, είδαν, για πρώτη φορά, από κοντά τη διαδικασία της ανάλυσης βάδισης ενώ ακολούθησε ερμηνεία και συζήτηση των αποτελεσμάτων.
Η τρίτη ημέρα της επίσκεψης ήταν εξίσου εποικοδομητική για αμφότερες τις ομάδες. Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μαζί με τους φοιτητές του QMU, υποδέχτηκαν για ακόμη μια φορά ασθενείς στην Εκπαιδευτική Κλινική Ποδιατρικής του Μητροπολιτικού. Ακολούθησε το σεμινάριο «Αξιολόγηση της βάδισης και κατασκευής ορθωτικών πελμάτων» από τον Δρ. Γιάννη Γιάκα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συντονιστής στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Κίνησης και Αποκατάστασης του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας-Θεσσαλία. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας!