Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Φοιτητές του Τμήματος Εργοθεραπείας στο 24ο Ευρωπαϊκό συνέδριο της ΕΝΟΤΗΕ


news amc 6
Το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε στο 24ο Ευρωπαϊκό συνέδριο της ΕΝΟΤΗΕ (European Network of Occupational Therapy in Higher Education), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cascais της Πορτογαλίας και φιλοξενήθηκε από την τοπική πανεπιστημιακή σχολή Εργοθεραπείας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τέσσερις φοιτήτριες του Τμήματος Εργοθεραπείας πραγματοποίησαν προφορικές ανακοινώσεις των εργασιών που είχαν ετοιμάσει την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά στο πλαίσιο των σπουδών τους στο πρόγραμμα BSc (Hons) Occupational Therapy που προσφέρει η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το Queen Margaret University.
Για την ακρίβεια, οι φοιτήτριες Φαίη Καλαφάτη και Φλώρα Βάβουλα, με την καθοδήγηση της διδάσκουσας του Τμήματος Εργοθεραπείας κας Π. Σκαλτσή, παρουσίασαν την προσέγγιση “Animation Τherapy” ως εργαλείο που δίνει νόημα στα έργα διαφορετικών πληθυσμιακών ομάδων.
Επίσης, οι φοιτήτριες Κατερίνα Αρανίτη και Ειρήνη Σακελαροπούλου, υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων κ. Μπογέα και κας Γλυκύ, παρουσίασαν την εμπειρία τους μέσα από την πρακτική τους άσκηση σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων, το οποίο αποτελεί ένα αναδυόμενο πεδίο εργασίας των Εργοθεραπευτών.