Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Εκδήλωση για τον αθλητισμό με ομιλητές παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες


omiliesapopagkosmiousprwtathlitesΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Ο Αθλητής και ο Προπονητής στο επίκεντρο της Αθλητικής Δραστηριότητας» που διοργάνωσε το Μητροπολίτικό Κολλέγιο με πρωτοβουλία του Τμήματος Προπονητικής & Φυσικής Αγωγής. Το σεμινάριο, το οποίο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου, είχε στόχο να φέρει τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε επαφή με την πραγματικότητα του πρωταθλητισμού καθώς και να προσφέρει έμπνευση και πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικής Δραστηριότητας (6/04).
Φοιτητές από τα Τμήματα Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους αθλητές οι οποίοι μοιράστηκαν βιωματικές εμπειρίες υπό τη ματιά του αθλητή προς τον προπονητή. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων τους εστίασαν στα προσόντα του ιδανικού προπονητή σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των αθλητών.
Πιο συγκεκριμένα, στο σεμινάριο μίλησαν η Ποντίκα Νατάσσα (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Επαγγελματικής Ζώνης Kick – Boxing στα 53 Kg), ο Ερμής Δημητρόπουλος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παγκράτιο, Grappling, Ju Jitsu, Πανελλήνιος Πρωταθλητής Judo), η Ειρήνη Αϊνδηλή (Ολυμπιονίκης Ανσάμπλ), η Γωγώ Φυρίγου (Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και Γραμματέας Επιτροπής Καταδύσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας- Fina) και ο Ζιάβας Γιάννης (Ομοσπονδιακός Κόουτς Ποδοσφαίρου Σάλας). Την εκδήλωση συντόνισαν η Ειρήνη Μάνθου, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Τμήματος Προπονητικής και Φυσικής Αγωγής και ο Γιώργος Πίγκος, κινησιολόγος.
Η διάλεξη έκλεισε σε εορταστικό κλίμα με τη βράβευση του κάθε αθλητή-ομιλητή για τη σημαντική συνεισφορά του στον αθλητισμό.