Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Άρθρο φοιτήτριας του Τμήματος Εργοθεραπείας δημοσιεύτηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό


success news GR
Η φοιτήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Κατερίνα Αρανίτη πραγματοποίησε την πρώτη της δημοσίευση στο επίσημο περιοδικό του Βρετανικού Συλλόγου Εργοθεραπευτών “OT news”.
To συγκεκριμένο περιοδικό απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Βρετανικού Συλλόγου Εργοθεραπευτών και η ύλη του αφορά όλες τις νεότερες εξελίξεις για το επάγγελμά του Εργοθεραπευτή και των πολιτικών που εφαρμόζονται, διασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματίες Εργοθεραπευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενημερωμένοι για τις νεότερες εξελίξεις όσο αφορά το επάγγελμά τους.
Το άρθρο της φοιτήτριας αποτελεί έναν αναστοχασμό από την πρακτική της άσκηση, την οποία πραγματοποίησε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων της οργάνωσης Solidarity Now, υπό την εποπτεία επαγγελματία Εργοθεραπευτή και την καθοδήγηση της υπεύθυνης πρακτικής άσκησης του τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Σε αυτό υποστηρίζει ότι το παιχνίδι είναι το μέσο για να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης ακόμα και με ένα παιδί παρά το γλωσσικό χάσμα που μπορεί να υφίσταται ανάμεσα σε εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο.
Η Κατερίνα Αρανίτη κλήθηκε να οργανώσει μια ομαδική δραστηριότητα για τα παιδιά του κέντρου μεταναναστών. Χρησιμοποιώντας ως κεντρικό άξονα τη μουσική, κατέληξε να φτιάξει μια χορωδία, μια δραστηριότητα μέσω της οποίας προσπάθησε να ενισχύσει τους δεσμούς των παιδιών μεταξύ τους και να δώσει νόημα στην καθημερινότητά τους στο κέντρο. «Η εμπειρία μου και η επαφή μου με τα παιδιά στο κέντρο μεταναστών μου έδωσε πολύτιμα μαθήματα για τα μελλοντικά επαγγελματικά μου βήματα», δήλωσε η ίδια.