Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Επιστημονικές ημερίδες από τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης


photo2 newsΗ Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία επιστημονικές ημερίδες στους τομείς της Βιοϊατρικής και της Φυσικοθεραπείας, κλάδους στους οποίους το Κολλέγιο προσφέρει αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιοϊατρικής διοργάνωσε την 1η Ημερίδα με θέμα «Η Βιοϊατρική επιστήμη στην υπηρεσία της Μαιευτικής και της Γυναικολογίας». Στην ημερίδα συμμετείχε πλήθος καταξιωμένων ομιλητών, ακαδημαϊκών και ιατρών   με εξειδίκευση στο αντικείμενό τους, οι οποίοι ανέπτυξαν σύγχρονα θέματα όλων των τομέων της Μαιευτικής και Γυναικολογίας όπως η ΗPV λοίμωξη, η προγεννητική διάγνωση, η ανοικτή και λαπαροσκοπική γυναικολογική χειρουργική και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Επιπλέον, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας διοργάνωσε την 1η Ημερίδα Φυσικοθεραπείας με θέμα «Φυσικοθεραπεία και Λειτουργική Αποκατάσταση», με πλήθος καταξιωμένων προσκεκλημένων ομιλητών, οι οποίοι ανέπτυξαν σύγχρονα θέματα της Παιδιατρικής, Αθλητικής, Νευρολογικής και Λειτουργικής μυοσκελετικής αποκατάστασης.
Τις ημερίδες παρακολούθησε πλήθος επαγγελματιών και φοιτητών με αμείωτο ενδιαφέρον, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ομιλητές και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια (workshops). Θυμίζουμε ότι η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η μεγαλύτερη σχολή του ιδρύματος, καθώς προσφέρει Bachelors και Masters σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα επιστημών υγείας όπως η Φυσικοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, η Βιοϊατρική, η Νοσηλευτική, η Διαιτολογία, η Εργοθεραπεία και η Προπονητική.