Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Εργοθεραπείας έτρεξε στον «Δικό μου Μαραθώνιο» στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Εστία


news amc 3Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, κατά μήκος του πιο όμορφου πεζόδρομου της Αθήνας, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, οι φοιτητές του τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από τα 3 Campuses της Αττικής (Μαρούσι, Πειραιάς & Κέντρο Αθήνας), μαζί με καθηγητές τους, συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ο Δικός μου Μαραθώνιος».
Είναι η 7η χρονιά που το κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση Εστία διοργάνωσε αυτή την αθλητική εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Αυτός ο ξεχωριστός αγώνας δρόμου έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τα άτομα με νοητική υστέρηση, καθώς και την ενίσχυση του προγράμματος ανέγερσης ενός δικτύου κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης. Για τον σκοπό αυτό, νέες και νέοι με νοητική υστέρηση, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι εταιρειών, φίλοι ιδιώτες τρέχουν συμβολικά υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των ατόμων με νοητική στέρηση να χτίσουν τη δική τους εστία. Ο συμβολικός αγώνας δρόμου περιλαμβάνει τρέξιμο ή βάδισμα 600 περίπου μέτρων με αφετηρία και τερματισμό την είσοδο του Ηρωδείου.
Για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και ταυτόχρονα μια καλή ευκαιρία να γιορτάσουν και την Παγκόσμια μέρα Εργοθεραπείας μαζί με νέους και νέες με νοητική υστέρηση.
Η παγκόσμια μέρα Εργοθεραπείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου από 101 επαγγελματικούς συλλόγους Εργοθεραπευτών οι οποίοι είναι μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists -WFOT). Χάρη σε εκδηλώσεις όπως «Ο δικός μου Μαραθώνιος» γίνεται εμφανής η συνεισφορά της Εργοθεραπείας στην κοινωνική ενσωμάτωση ειδικών πληθυσμιακών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα σπουδών Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου έχει και έχει λάβει έγκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών.