
Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Τμήματος είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τη διαιτητική πρόσληψη ασβεστίου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα ερωτηματολόγια και τη σύσταση σώματος με τη χρήση λιπομετρητή. Το κοινό λάμβανε με τη μορφή καταλόγου, τροφές πλούσιες σε ασβέστιο στις απαραίτητες ποσότητες, όπως πρέπει να καταναλώνονται για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες. Άτομα τα οποία ήταν χορτοφάγοι, είχαν ευαισθησία στο γάλα ή προβλήματα χοληστερίνης, έλαβαν εξειδικευμένη ενημέρωση για τα τρόφιμα τα οποία μπορούσαν να αντικαταστήσουν, ενώ η ενημέρωση του κοινού από τους φοιτητές περιελάμβανε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και τροφίμων εμπλουτισμένων με ασβέστιο, ανάλογα με το ποσοστό σωματικού λίπους σε σχέση με το συνολικό βάρος, το φύλο και την ηλικία του ατόμου. Η ενημέρωση του κοινού ήταν δωρεάν και το Τμήμα της Διαιτολογίας πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία τη διαδραστική πρωτοβουλία του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «ΜΚΟ Πεταλούδα», συμμετέχοντας ενεργά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις βασικές αρχές πρόληψης της οστεοπόρωσης.