Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Σεμινάριο Γευσιγνωσίας για τους φοιτητές της Σχολής Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης


news geusignosiaΟι φοιτητές της Σχολής Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσαλλονίκης πραγματοποίησαν Οργανοληπτικό Έλεγχο και Γευσιγνωσία τυριών, στο πλαίσιο του μαθήματος Food Science. Η Γευσιγνωσία (γεύση + γνώση) είναι η οργανοληπτική διαδικασία αξιολόγησης μιας τροφής με σκοπό την οργανοληπτική της εκτίμηση σε επίπεδο οσμής, γεύσης, χρώματος, συνοχής. Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από μηνύματα τα οποία λαμβάνουν τα αισθητήρια όργανα  από το περιβάλλον και στη συνέχεια τα καταγράφουν και τα συγκρίνουν. 
Η  κα Δάγκογλου Φαίδρα, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc Food Science and Technology/ Food Safety, έδειξε στους φοιτητές τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μυρίζουν, να αντιλαμβάνονται, να γεύονται και να αισθάνονται αρώματα και γεύσεις. Στη συνέχεια δοκίμασαν σε 4 διαφορετικά ελληνικά τυριά ΠΟΠ και συμπλήρωσαν σχετικά ερωτηματολόγια. Η όλη εμπειρία χάρισε στους φοιτητές τις γνώσεις για να μπορούν να γεύονται με όλες τους τις αισθήσεις.