Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η «Αυλή Του Κόσμου» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο


mpoukali newsΠοιος ο σκοπός της Εργοθεραπείας σε ένα Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Αυτισμό; Πως μπορούν οι εργοθεραπευτές να βοηθήσουν τα άτομα με αυτισμό;
Τις απαντήσεις έδωσαν μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Ημέρας Εφήβων και Νεαρών Ενηλίκων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» σε εκπαιδευτική ομιλία τους με θέμα «Ο ρόλος της Εργοθεραπείας στο Κέντρο Ημέρας Στην Αυλή του Κόσμου» στους φοιτητές του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
H ψυχολόγος Φλώρα Χειλαδάκη παρουσίασε το προφίλ της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», τις δομές σε Αθήνα και Χίο και τις υπηρεσίες που προσφέρει από το 1996 στον κλάδο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής. Ο εργοθεραπευτής Αλέξανδρος Γριμπαβιώτης παρουσίασε την καθημερινή ζωή στο Κέντρο Ημέρας, τις σύγχρονες μεθόδους εργοθεραπευτικής παρέμβασης στα άτομα με Αυτισμό και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σχετικά με το σκοπό, το πλαίσιο λειτουργίας και την πληθώρα δραστηριοτήτων που προσφέρονται στο κέντρο Παιδιού και Εφήβου.
Στα πλαίσια της ομιλίας, δόθηκε ευκαιρία στους φοιτητές και τους διδάσκοντες να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της Εργοθεραπείας στον Αυτισμό και να γνωρίσουν στρατηγικές παρέμβασης σε άτομα με Αυτισμό, βασισμένες σε πρακτική και κλινική εφαρμογή. Οι φοιτητές του Κολλεγίου έλαβαν τα εύσημα για το υψηλό τους επίπεδο και την ευαισθησία τους πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής.