Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Σεμινάριο «Βασικές Διατροφικές αρχές στη Διαχείριση των Διατροφικών Διαταραχών»


news amc3Το Σάββατο 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης σεμινάριο με θέμα «Βασικές Διατροφικές αρχές στη Διαχείριση των Διατροφικών Διαταραχών», με εισηγητές την κα Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, Διαιτολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του ΚΕΑΔΔ και τον κ. Βαγγέλη Ζουμπανέα, Διαιτολόγο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΚΕΑΔΔ. Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη των πιστοποιημένων επαγγελματικών εκπαιδεύσεων για την Ελλάδα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας NCFED.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έλαβαν βασικές γνώσεις πάνω στη διαχείριση ατόμων με διαταραχές πρόσληψης τροφής και στην κατάλληλη θεραπευτική προσέγγισή τους.
Αυτό ήταν το δεύτερο σεμινάριο του κύκλου εκπαίδευσης πάνω στις διατροφικές διαταραχές. Είχε προηγηθεί στις 10 Μαρτίου σεμινάριο με τίτλο «Πρώτες ψυχολογικές παρεμβάσεις σε άτομα με διατροφικές διαταραχές». Ο κύκλος σεμιναρίων ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου με το σεμινάριο «Κινησιολογικές παρεμβάσεις και σωματική αποκατάσταση ασθενών με διατροφικές διαταραχές και υπερβάλλουσα παχυσαρκία».