Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η τ. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής – Διαιτολογίας, Sylvia Escott Stump στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο


sylvia escott1Σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο με τριπλή θεματολογία, η τ. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής – Διαιτολογίας και πολύ γνωστή συγγραφέας βιβλίων που διδάσκονται στα Τμήματα Διαιτολογίας παγκοσμίως, Sylvia Escott Stump, βρέθηκε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Διαιτολογίας. Στο σεμινάριό της, η κα Escott-Stump μίλησε για:
- το εκπαιδευτικό πρόγραμμα FoodMASTER: REACH TO TEACH! (Food, Math And Science Teaching Enhancement Resource), το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο προγραμμάτων που χρησιμοποιούν τα τρόφιμα ως εργαλείο για τη διδασκαλία των μαθηματικών και της επιστήμης σε μαθητές. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Γενικών Ιατρικών Επιστημών (NIGMS), έχει λάβει το Βραβείο Εταιρικής Επιστημονικής Εκπαίδευσης (SEPA) του National Institutes of Health των ΗΠΑ και πρόκειται να γίνει επιμέλειά του στα Ελληνικά από επιστημονική ομάδα των Σχολών Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Μετά την προσαρμογή του προγράμματος στην Eλληνική πραγματικότητα, θα εφαρμοστεί σε Eλληνικά σχολεία.
- το θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων εναλλακτικής διατροφής», στο οποίο αποκαταστάθηκε η επιστημονική αλήθεια. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στο σύνολο των συμπληρωμάτων και άλλων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά και δόθηκαν διευκρινήσεις για την πραγματική αποτελεσματικότητά τους.
- το θέμα «Εμβρυϊκή προέλευση χρόνιων νοσημάτων», το οποίο προέκυψε ως ανάγκη του ακροατηρίου. Έτσι, η παρουσία της κας Escott-Stump στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο έληξε με μία συζήτηση περί επιγενετικής και της μεγάλης σημασίας των διατροφικών επιλογών της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την υγεία του παιδιού στη μετέπειτα ζωή του.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την εισηγήτρια λεπτομέρειες για την προσέγγιση των θεμάτων που παρουσίασε.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Escott-Stump, συζητήθηκε και η ανάπτυξη ευρύτερης ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του Πανεπιστημίου East Carolina στο οποίο εδρεύει, η οποία θα αφορά ερευνητικά προγράμματα και προοπτικές ανταλλαγής φοιτητών.