Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Νέο επιστημονικό βιβλίο από καθηγήτρια του Τμήματος Εργοθεραπείας


book newsΗ κ. Χριστοπούλου, εργοθεραπεύτρια με εμπειρία στην τρίτη ηλικία και διδάσκουσα στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου, εξέδωσε το βιβλίο «Γήρας και Νόσος Αλτσχάιμερ».
Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο που θέτει με ολοκληρωμένο και σαφή τρόπο το ζήτημα μιας ενιαίας προσέγγισης της νόσου Αλτσχάιμερ η οποία αφορά σε επαγγελματίες υγείας, φροντιστές, την οικογένεια των ασθενών, αλλά και – πρωτίστως – τους ίδιους τους πάσχοντες.
Αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό κατανόησης των συνεπειών του παθολογικού γηρασμού με χαρακτηριστικότερη όλων την αλλοίωση της μνήμης και την έκπτωση των εκτελεστικών λειτουργιών. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνει στοιχεία πρόληψης, πρόγνωσης, διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ.
Επιπλέον, με την παρουσίαση των νέων, κυρίως, τεχνολογιών, των μέτρων μετρολογίας και των ασκήσεων ενδυνάμωσης της μνήμης που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των βοηθών τους, φιλοδοξεί να ανακινήσει δημιουργικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και προσεγγίζουμε τη νόσο στη χώρα μας. Είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για φοιτητές και επαγγελματίες υγείας.