Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ακαδημαϊκοί του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αναλαμβάνουν την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης του Καναδικού Μέτρου Εκτέλεσης Έργου


ergo newsΤην επιστημονική επιμέλεια της μετάφρασης και προσαρμογής στα ελληνικά της 5ης έκδοσης του Καναδικού Μέτρου Εκτέλεσης Έργου (ΚΜΕΕ), [Canadian Occupational Performance Measure (COPM)] πραγματοποίησαν οι Εργοθεραπευτές και διδάσκοντες του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Δρ. Παναγιώτης Σιαπέρας (συνεργάτης Πανεπιστημίου Cambridge) και κα Πολυξένη Σκαλτσή, MSc (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο).
Πρόκειται για το πρώτο εργαλείο αξιολόγησης της Εργοθεραπείας, το οποίο επίσημα μεταφράζεται και προσαρμόζεται στην ελληνική γλώσσα. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1991, αλλά η δημιουργία του ξεκίνησε από Καναδούς Εργοθεραπευτές από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Από τότε, το ΚΜΕΕ έχει αποτελέσει το θέμα σε περισσότερα από 250 άρθρα στην διεθνή βιβλιογραφία, ενώ έχει υιοθετηθεί στον Καναδά και σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, έχοντας μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.