Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

To Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Ετήσιο Σεμινάριο του ENPHE

enphe news
Με πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στη θεωρητική, όσο και στην κλινική εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα, το Tμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συμμετείχε ενεργά στο Ετήσιο Σεμινάριο του European Network of Physiotherapy in Higher Education (ENPHE) το οποίο έλαβε χώρα στο Μπόχουμ της Γερμανίας.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό στον οποίο έδωσαν το παρών 170 καθηγητές και φοιτητές Φυσικοθεραπείας από 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Οι ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, συζήτησαν, ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν για θέματα όπως η μάθηση και η διδασκαλία στις σπουδές Φυσικοθεραπείας, η διεπιστημονική εκπαίδευση, οι αρχές σωστής επαγγελματικής φυσικοθεραπευτικής πρακτικής, η ενσωμάτωση τεχνολογικών εξελίξεων στην επιστήμη και τη διδασκαλία της Φυσικοθεραπείας κ.α.
Στόχος αυτών των ομάδων εργασίας είναι να καταλήξουν στο άμεσο μέλλον σε συμπεράσματα και ειδικές κατευθυντήριες οδηγίες που θα διέπουν την διδασκαλία της Φυσικοθεραπείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

IPHONE-1202
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Υπεύθυνος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Φυσικοθεραπείας στο Campus Αμαρουσίου και η κα Αφροδίτη Ευαγγελοδήμου, Υπεύθυνη κλινικής πρακτικής. Με την παρουσία τους στο Σεμινάριο, αμφότεροι κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι οποίες προέρχονται από την πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία και τεχνογνωσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών. Στο πλαίσιο των εργασιών του σεμιναρίου οι δύο εκπρόσωποι του Κολλεγίου συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ENPHE, κα Patricia Almeida. Κύριος στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της εξέλιξης και ανάπτυξης της συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκό φορέα.
Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου φιλοδοξεί να εμβαθύνει στη συνεργασία του με το ENPHE, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο τη δική του ξεχωριστή θέση στο χάρτη των Ευρωπαϊκών Σχολών Φυσικοθεραπείας, αλλά και στην ανάπτυξη της επιστήμης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.