Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Διαιτολογίας στο καλοκαιρινό εργαστήρι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα


dieteticsmuseum newsΤο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο Καλοκαιρινό Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών που διοργάνωσε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά ανέδειξαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και τη δημιουργία καλοκαιρινών κατασκευών και συμμετείχαν σε παιχνίδια διάδρασης και εκπαίδευσης, πάντα με την καθοδήγηση των φοιτητών των πανεπιστημίων ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ. Την ευθύνη των εικαστικών εργαστηριών είχε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταυρούλα Μαυρογένη.
Οι φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά σχετικά με τις ομάδες τροφίμων, τι περιλαμβάνουν, τη συχνότητα κατανάλωσής τους, τα οφέλη και τις μερίδες τους και για τη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής. Κατόπιν, κατασκεύασαν μαζί με τα παιδιά κολάζ σχετικά με τις ομάδες τροφίμων και την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής και χρωμάτισαν καρτέλες με διάφορα φρούτα και λαχανικά. Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές ήρθαν κοντά σε παιδιά σχολικής ηλικίας, απάντησαν σε ερωτήματά τους και είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη διατροφική εκπαίδευση στην πράξη.