Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Βράβευση του Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου του Τμήματος Ποδιατρικής στο 3ο Συνέδριο Ποδιατρικής-Ποδολογίας 2018


news amc 4
Ο φυσιοθεραπευτής-εμβιομηχανικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Ποδιατρικής της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Γεώργιος Γκρίμας, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποδιάτρων-Ποδολόγων Ελλάδος, κ. Μάνο Αρβανιτάκη, για την προσφορά του ως υπεύθυνος προγράμματος στην επιστήμη της ποδιατρικής. 
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 3ου Συνέδριου Ποδιατρικής - Ποδολογίας στο οποίο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως χορηγός. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα και παρόντες ήταν και οι πρωτοετείς φοιτητές Ποδιατρικής - Ποδολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ομιλίες, παρουσιάσεις μελετών, workshops καθώς και συζητήσεις-ανταλλαγή απόψεων από επιστήμονες τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, γύρω από την επιστήμη της Ποδολογίας.
Ανάμεσα στα θέματα υγείας των κάτω άκρων που συζητήθηκαν ήταν το διαβητικό πόδι, οι ονυχομυκητιάσεις, αλλά και οι παθήσεις του οπίσθιου πόδα.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το πρώτο και μοναδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα Ποδιατρικής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το διακεκριμένο δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. Ανάμεσα στις παροχές του προγράμματος είναι η υποχρεωτική κλινική άσκηση (τουλάχιστον 1000 ωρών), στο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων υγείας, νοσοκομείων και ποδιατρικών κλινικών, που οδηγεί σε απόκτηση εμπειρίας σε μεγάλο εύρος ποδιατρικών παθολογιών.