Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη του Τμήματος Διαιτολογίας στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ


diaitologiastudents
Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το εργοστάσιο Φρέσκων Γαλακτοκομικών Προϊόντων της εταιρείας ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ για μια ξενάγηση εφ' όλης της ύλης.
Οι φοιτητές του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη μονάδα παραγωγής γιαουρτιού και να δουν από κοντά όλα τα μεταποιητικά στάδια από τη συλλογή γάλακτος, την επεξεργασία του, τη γαλακτική ζύμωση, τη συσκευασία και αποθήκευση.
Με τη Κα Έφη Γκαντή (Υπεύθυνη Κέντρου Ενημέρωσης ΔΕΛΤΑ και Δ/ση Διασφάλισης Ποιότητας), οι φοιτητές συζήτησαν τα Συστήματα Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων της ΔΕΛΤΑ, και την ποιότητα του τροφίμου, σε κάθε στάδιο παραγωγής του.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων ως προς το σύνολο των απαραίτητων συνθηκών και ακολουθούμενων διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των τροφίμων. Κάπως έτσι οι φοιτητές του τμήματος Διαιτολογίας ήρθαν σε επαφή με την διαδικασία παρασκευής και επεξεργασίας ενός προϊόντος, από τα πρωταρχικά στάδια παραγωγής μέχρι τους τελικούς ελέγχους πριν αυτό αποσταλλεί για κατανάλωση.