Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Service Learning: Συμμετοχή πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Εργοθεραπείας σε πλήθος βιωματικών δράσεων

pantopoleio news

Για μια ακόμη φορά το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών δίνοντας ευκαιρίες και ερεθίσματα στους φοιτητές από το πρώτο έτος σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Εργοθεραπείας παρακολούθησαν ημερίδες σε Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, όπως επίσης και στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Παράλληλα συμμετείχαν σε πρόβες θεατρικής παράστασης ατόμων με ψυχική νόσο, σε ομάδες κουζίνας και κατασκευών, σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενώ συντόνισαν ομάδες Εργοθεραπείας σε ξενώνα Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων Μητέρων.Τέλος συμμετείχαν σε εκπαιδευτική ξενάγηση-διαδρομή με αστέγους στο κέντρο της πόλης των Αθηνών.
Το εγχείρημα, που περιλάλβανε την ενεργή δράση των φοιτητών και την αλληλεπίδραση τους με πολλούς διαφορετικούς πληθυσμούς, έδωσε πολύτιμες εμπειρίες στους φοιτητές, αλλά και την ευκαιρία να ενεργήσουν σε νέα πεδία δράσης του επαγγέλματος του Εργοθεραπευτή. 
Στόχος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η σφυρηλάτηση του σύγχρονου Εργοθεραπευτή που είναι παρών στα σύγχρονα δεδομένα του επαγγέλματος. Σε αυτό το πλαίσιο το Service Learning είναι μία εμπειρική, βιωματική εκπαιδευτική τακτική βασισμένη στην επίλυση προβλημάτων των ατόμων και των τοπικών κοινωνιών. Είναι συνδεδεμένο με τη θεωρία που διδάσκονται οι φοιτητές στο αμφιθέατρο κατά την διάρκεια των μαθήματων και σκοπό έχει την ανάδειξη δεξιοτήτων και πεδίων δράσης τους Εργοθεραπευτή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την επιτυχή πραγματοποίηση της καινοτόμου εκπαιδευτικής δράσης του τμήματος Εργοθεραπείας.
Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις δράσεις των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Εργοθεραπείας. 

AMKE-IASIS-OIKOTROFIO2
home-project-2
Aorates-diadromes
AMKE-IASIS-Oikotrofio
home-project
KoinonikoPantopolio